Δεν έχεις πετύχει την επιθυμητή βαθμολογία; Δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Εναλλακτικές υπάρχουν, κάνε την αυτοαξιολόγησή σου, μάζεψε τις δυνάμεις σου και ξεκίνα να ψάχνεις.

Καταρχήν ίσως η αναγωγή (που θα ανακοινωθεί σύντομα) σε φέρει, αναπάντεχα, σε πλεονεκτική θέση και να πετύχεις τη σχολή που θέλεις σε μια πόλη που, μπορεί να μην ήταν η πρώτη σου επιλογή αλλά να είναι εξίσου αξιόλογη. Προτείνω να δώσεις προτεραιότητα στο πρόγραμμα σπουδών και έπειτα στην πόλη. Στη συνέχεια, αν η βαθμολογία σου είναι χαμηλή, μελέτησε εάν με τα μόρια που έχεις συγκεντρώσει εξασφαλίζεις θέση σε μια σχολή που πιθανόν να έχει προοπτικές και βέβαια να σου ταιριάζει.

Επίσης πέραν των πανεπιστημίων της Ελλάδας, τα ιδιωτικά της Κύπρου αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή, ως πλέον διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα που προσφέρουν πληθώρα προγραμμάτων σπουδών σε διάφορες πόλεις της Κύπρου. Όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο που ακόμη και τελευταία στιγμή μπορείς να κάνεις την αίτησή σου και να διεκδικήσεις τις εναπομείναντες θέσεις καθώς και σε πανεπιστήμια άλλων χωρών που δεν έχουν λήξει οι προθεσμίες κατάθεσης των αιτήσεων του.

Αδιέξοδο δεν υπάρχει για μια τόσο σημαντική απόφαση, ούτε αποτυχία.

Το ιδανικότερο σενάριο είναι να θέσεις ξανά το στόχο σου, και να ακολουθήσεις τα βήματα προς την επίτευξή του.

Επιστράτευσε τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές σου και πληροφορήσου για τις επιλογές που υπάρχουν εκεί έξω. Οι σχολές τόσο μέσα από το μηχανογραφικό όσο και σε άλλες χώρες είναι δεδομένο ότι υπάρχουν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σηκώσεις μανίκια πάνω και να ψάξεις. Εμείς στο Lignum Vitae Counseling & Education μπορούμε να σε στηρίξουμε σε αυτή τη διαδικασία. Αντιμετωπίζουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά δίνοντας έμφαση στις ανάγκες και τις προτεραιότητές σου.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *