Δεν έχεις εξασφαλίσει θέση στο πανεπιστήμιο που θέλεις για το Σεπτέμβριο 2018; Τώρα μπορείς να διεκδικήσεις μια θέση μέσω του Clearing.

Μάθε εδώ πώς λειτουργεί:

Μέσω του Clearing, τα πανεπιστήμια προσφέρουν τις θέσεις που είναι ακόμη διαθέσιμες, σε όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν το Σεπτέμβριο 2018.

Οι αιτήσεις είναι ανοικτές από τον Ιούλιο μέχρι και το Σεπτέμβριο. Όμως προσοχή! Πρέπει να κινηθείς άμεσα ώστε να εξασφαλίσεις τη θέση στο πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει, οι διαθέσιμες θέσεις είναι μειωμένες. Η διαδικασία αυτή διαφέρει από την καθορισμένη διαδικασία που ακολουθείται μέσω της υπηρεσίας UCAS (Universities and Colleges Admissions Service). Είναι σημαντικό να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα, να είσαι ευέλικτος και να πάρεις γρήγορες αποφάσεις.

 

  • Εντόπισε σε ποιο πτυχίο/πανεπιστήμιο του ενδιαφέροντος σου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
  • Eπικοινώνησε με το πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει.
  • Συζήτησε μαζί τους την περίπτωση να γίνει αποδεκτός.
  • Υπάρχει περίπτωση να πάρεις, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα πανεπιστήμια, περισσότερες από 1 θετικές απαντήσεις, αποφάσισε όμως ποια θέση σε ενδιαφέρει περισσότερο.
  • Αν έκανες αίτηση στον πρώτο γύρο και πήρες αρνητική απάντηση, υπάρχει πιθανότητα να αναθεωρήσουν.

Μόλις αποφασίσεις, και έχεις φυσικά τη θετική απάντηση από το πανεπιστήμιο, μπορείς να προχωρήσεις στην επίσημη διαδικασία αίτησης. Μέσω του clearing έχεις το δικαίωμα ΜΟΝΟ μιας επιλογής. Αν όμως το πανεπιστήμιο δεν σου επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη θέση τότε μπορείς να προχωρήσεις σε εναλλακτική επιλογή.

Πηγή: www.ucas.com

Open doors discussion

Χρειάζεσαι βοήθεια σε αυτή τη διαδικασία; Εξειδικευμένοι σύμβουλοι σταδιοδρομίας μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα.

Κλείσε την πρώτη σου συνάντηση μαζί μας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για να λύσεις τις απορίες σου και να προχωρήσεις άμεσα και αποτελεσματικά. Θα σε ενημερώσουμε για τα διαθέσιμα ραντεβού καταχωρώντας εδώ τα στοιχεία σου. Ισχύει από 5/7  μέχρι 31/7 , 15:00 – 19:00.

 

Μαριγώργια Βοσκαρίδου

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Τηλ. 99 233 90

Email: info@lignumvitae.eu

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *