Σπούδασε Ιατρικές Επιστήμες σε Ουγγαρία & Λιθουανία

Iατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, Βιολογία, Νοσηλευτική κ.α.

Οι σπουδές στις Ιατρικές Επιστήμες ήταν και είναι στόχος πολλών μαθητών. Ο ανταγωνισμός όμως, και ο βαθμός δυσκολίας για πρόσβαση ανάγκασε πολλούς υποψήφιους να αφήσουν το όνειρό τους. Συνήθως η πρώτη επιλογή των μαθητών είναι τα δημόσια πανεπιστήμια της Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου οι προσφερόμενες θέσεις είναι λιγοστές γεγονός που δεν αντικατοπτρίζει τη ζήτηση ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τον ανταγωνισμό.

Τα όνειρα όμως δεν πρέπει να εγκαταλείπονται τόσο εύκολα.

Ο Κύπριος μαθητής, ως Ευρωπαίος, μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση σε πανεπιστήμια και χώρες που προσφέρουν τις Ιατρικές Επιστήμες και ταυτόχρονα να ικανοποιούν τις προσδοκίες της φοιτητικής ζωής.

Η Ουγγαρία και η Λιθουανία αποτελούν σήμερα επιλογή για πολλούς φοιτητές που επιθυμούν να εκπληρώσουν το όνειρό τους.

Ουγγαρία: Πανεπιστήμια κύρους

Η Ουγγαρία διαθέτει πανεπιστήμια κύρους, που έκτισαν τη φήμη τους μέσα από την εκπαιδευτική παράδοση πολλών αιώνων. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα Ουγγρικά Πανεπιστήμια είναι από τα αρχαιότερα και τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και κατατάσσονται μεταξύ των πρώτων σε παγκόσμια κλίμακα για τον αριθμό των αποφοίτων πανεπιστημίων που τιμήθηκαν με βραβεία Νόμπελ. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, η Βουδαπέστη, με την επιβλητική και ωραία αρχιτεκτονικής της, θεωρείται σαν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα πολιτισμού της Ευρώπης. Τα δίδακτρα των πανεπιστημίων είναι χαμηλά και η ζωή σχετικά φθηνή.

Λιθουανία: Υψηλό επίπεδο μόρφωσης με προσιτά δίδακτρα

H Λιθουανία βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Βαλτικής θάλασσας (περίπου στο ύψος της Αγγλίας), είναι μέλος της Ε.Ε, έχει για νόμισμα το ευρώ και είναι μια από τις πιο φθηνές χώρες της Ευρώπης. Πρωτεύουσά της είναι το Βίλνιους (Vilnius) και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη είναι το Καούνας (Kaunas). Οι Λιθουανοί κατατάσσονται στους πιο μορφωμένους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά μέσο όρο μιλούν περισσότερες γλώσσες από άλλες χώρες μέλη, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Λιθουανία συνδέεται αεροπορικώς με όλες τις χώρες της Ευρώπης καθώς και με την Κύπρο, με απευθείας πτήσεις.

Τα πανεπιστήμια και στις δύο χώρες προσφέρουν Προγράμματα Σπουδών στις Ιατρικές Επιστήμες (Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, Βιολογία, Νοσηλευτική κ.ο.κ) στην Αγγλική γλώσσα με προσιτά δίδακτρα και η πρόσβαση σε αυτά κρίνεται μέσω γραπτών εξετάσεων.

Με την εμπειρία και την εξατομικευμένη προσέγγιση των συμβούλων μας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε την εισαγωγή σας σε προγράμματα σπουδών στην Ιατρική. 

  • Συμβουλευτικές συναντήσεις
  • Διαδικασίες αιτήσεων
  • Εξεύρεση διαμονής
  • Προ-αναχωρητική πληροφόρηση

Για περισσότερες πληροφορίες ή για διευθέτηση συνάντησης κάλεσε στο +357 99233990.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *