Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων έχει ήδη ξεκινήσει. Χιλιάδες μαθητές αναμένουν τα αποτελέσματα με την αγωνία τους να χτυπά κόκκινο. Η εξασφάλιση της «πρώτης επιλογής» μεταφράζεται σε απόλυτη επιτυχία. Τα μπράβο και τα συγχαρητήρια προφέρονται απλόχερα από συγγενείς και φίλους.

Ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα, είτε θετικό είτε αρνητικό, δεν προδιαγράφει το μέλλον. Το μέλλον σε μια κοινωνία που χρειάζεται ανθρώπους με την έννοια της λέξης, ολοκληρωμένες προσωπικότητες με μόρφωση και παιδεία.

Οι ευκαιρίες είναι αμέτρητες εκεί έξω κι εξαρτάται από τον κάθε ένα ξεχωριστά πώς θα τις εκμεταλλευτεί. Περισσότερη βαρύτητα έχει η αντιμετώπιση της ενδεχόμενης επιτυχίας ή αποτυχίας καθώς κρίνεται αναγκαία η στήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Λύσεις και επιλογές υπάρχουν, όμως μόνο ένα καθαρό μυαλό μπορεί να τις δει και να τις φιλτράρει.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους συμμετέχοντες, για τον κόπο που κατέβαλαν, για τις ατελείωτες ώρες διαβάσματος, συγχαρητήρια για την προσπάθεια!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *